Luonnollinen punkkikarkote kissoille, vertailu


Monet saattavat kesän lähestyessä etsiä eristyisesti luonnollista punkkikarkotetta lemmikilleen, jotta eläimelle ei täytyisi antaa mitään synteettistä nieltävää tai tuotetta, joka sisältää ei luonnollisia aineita. Kuten luonnollisten koostumusten suhteen yleensä on, niitä voi helposti valmistaa myös itse kotikonstein ja internetistä voi löytää aika helposti erilaisia reseptejä. Myös lemmikkieläimelle tarkoitettuja punkkikarkotereseptejä löytyi muutama ja niitä voi suositella kokeilemaan halutessaan testata, toimivatko itsevalmistetut koostumukset kuinka hyvin.

Kissa niityllä
Kauniin kesäluonnon keskellä saavat lemmikit nauttia erilaisten punkkikarkotteiden avulla.

Tähän artikkeliin on koottu nimenomaan kissalle tarkoitettuja kaupoista saatavia luonnollisia punkkikarkotteita ja niitä löytyykin hyvin erilaisia, joista osa on pantaa, öljytippoja tai suun kautta otettavia tuotteita. Tietyt tuotteet ovat suunniteltu pelkästään kissoille mutta tietyt tuotteet soveltuvat sekä koirille että kissoille, sekä myös muille eläimille. Perinteiseen tapaan tuotteista on koottu taulukko, joka helpottaa nopean tuotevertailun tuloksien löytämisen. Mikäli jonkun tuotteen soveltuvuus omalle lemmikilleen mietityttää, voi aina kääntyä eläinlääkärin puoleen ja saada lisää varmistusta omalle tuotevalinnalle.

 FeeleCare4mypetSymppis punkkipanta
Soveltuu kissoille ja koirillevain kissoille 
MenetelmäTipat ulkoisestiTabletti suun kauttaPanta kaulaan
Suoja eri hyönteisilleYli 2 kpl1 kplYli 3 kpl
Käyttökerrat2-3 krt/ kkPäivittäinPidetään päällä
Sisältömäärä50 ml60 kpl1 kpl
Hinta / tuote28 €12,49€12 € / kpl
Hinta / litra tai kg560€ / L416,33 € 
Tyytyväisyys Erittäin tyytyväinenVälttävä

Feele punkkeja ja kirppuja ehkäisevä aine soveltuu hyvin monelle eri lemmikille sekä nuorille eläimille. Punkkikarkote antaa nimensä mukaisesti suojan sekä punkeille että kirpuille. Tuote on koostumukseltaan 100 % luonnontuote, eikä se sisällä synteettisiä säilöntä- tai lisäaineita eikä hajusteita. Ainekoostumus perustuu anisuutteeseen ja etikkaan antaen suojan erilaisia punkkeja kuten ruoho- ja korvapunkkeja vastaan.

Feelen tuotetta annetaan tippoja pipetillä esimerkiksi lemmikin korviin, tassuihin tai turkkiin. Ennaltaehkäisevästi sitä annetaan korviin. Kesäkauden eri kuukausina on tuotteesta annettu ohjeet, milloin tulee laittaa tippoja joko korviin, tassuihin tai turkkiin. Tuote on vaivaton käyttää, sillä normaalilla käytöllä riittää, kun tipat laitetaan noin muutaman kerran kuukaudessa. Akuuteissa tilanteissa mahdollisesti päivittäin. Korviin laittamista tulee tietysti välttää, jos lemmikillä on tärykalvoissa vaurioita.

Feelen tuotekohtainen hinta on noin 28 € ja sitä löytää muutamista verkkokaupoista.

Puutiainen kukassa
Erilaiset hyönteiset ovat uhka lemmikeille kauniin kesän keskellä

Care4mypet punkkisuojapuriste kissoille ja koirille on luonnollinen tablettipuriste tyylinen tuote, joka on valmistettu erilaisista yrteistä. Tuote annetaan lemmikkieläimille suun kautta. Annostusohjeena on antaa tuotetta 1 tabletti per 15 kg, joten lemmikki on hyvä punnita oikean annostusmäärän varmistamiseksi. Valmistetta suositellaan annettavaksi noin 2-3 tuntia ennen ulkoilua eikä sille ole annettu rajoitetta, kuinka usein tuotetta saa antaa. Pillerit voi antaa joko herkkupalana tai sitten murskattuna ruoan sekaan.

Koostumus perustuu pääasiassa yrtteihin, joten tuote on turvallinen käyttää. Purkki sisältää 60 kpl pillereitä joten noin 3 tabletin päiväannostuksella tuotteesta riittää otettavaksi noin 20 päivälle. Jos annetaan 2 pilleriä per päivä, tuote riittää yhdeksi kuukaudeksi. Tyytyväisyys ja käyttäjäkommentit ovat olleet hyvät kyseiselle tuotteelle.

Symppis punkkipanta on luonnonmukaisesti valmistettu kaulapanta ja pannan kaulanympärys voi maksimissaan olla 35 cm. Panta toimii karkotteena useammalle hyönteiselle kuten hyttysille ja kirpuille punkkien lisäksi. Vaikuttavana aineena on geranioli- ja laventeliuute. Tuote on Suomen turvallisuus- ja kemikaaliviraston TUKESin hyväksymä tuote ja se voidaan hävittää normaaliin sekajätteeseen.

Tuotteen mahdollisista allergisoivista reaktioista varoitetaan eikä tuotetta saa laittaa alle 3 kk vanhalle pennulle. Pannan käyttöikä on parhaimmillaan 4 kk, joka kattaa lähestulkoon koko kesän. On huomioitava, että pannan torjuntatehokkuus käynnistyy vasta noin 2 viikon käytön jälkeen, joten panta kannattaa laittaa hyvissä ajoin päälle ennen hyönteiskautta. Sekä tuoteselosteissa että tyytyväisyyskommenteissa mainitaan pannan voimakas haju ja juuri hajun tähden arvostelukommentit ovat olleet välttäviä.

Tuotetta löytyy useista eri verkkokaupoista ja keskiarvohinta on noin 12 € per tuote.