Tavanomaisia deodorantteja käyttäessämme, voimme ehkä törmätä siihen, että ihomme ei pitkään kestä perinteisiä deodorantteja, joita useista marketeista on saatavilla tai haluamme vain muuten löytää vaihtoehdon luonnollisista deodoranteista, jolloin voimme olla varmempia koostumuksen terveydellisestä soveltuvuudesta ihollemme.

Luonnonmukainen deodorantti viittaa deodoranttiin, joka sisältää pääasiassa luonnollisia ainesosia eikä sisällä synteettisiä kemikaaleja tai haitallisia ainesosia. Näitä deodorantteja valmistetaan usein luonnollisista raaka-aineista, kuten kasviuutteista, eteerisistä öljyistä tai mineraaleista.

Luonnonmukaiset deodorantit pyrkivät tarjoamaan vaihtoehdon perinteisille deodoranteille, jotka voivat sisältää kemikaaleja, kuten alumiinisuoloja, parabeeneja tai ftalaatteja. Näitä kemikaaleja on toisinaan liitetty terveysriskeihin ja osa meistä ihmisistä haluaa välttää riskejä löytämällä vaihtoehdon tavanomaisille tuotteille.

Luonnonmukaislle tuotteille yleensä ominaista on se, että niitä pystyy myös itse valmistamaan kotikonstein. Tässä artikkelissa keskitymme kuitenkin sellaisiin luonnonmukaisiin deodorantteihin, joita voi helposti löytää verkkokaupoista tai myymälöiden hyllyiltä ja tuoteominaisuuksista on koottu selkeä taulukko, josta tulokset ovat nopeasti tulkittavissa.

Vaikka moni on ehkä saattanut pettyä luonnonmukaisiin deodorantteihin, niin hyvänä puolena on se, että luonnonmukaisten deodoranttien valikoima on selkeästi lisääntynyt niin kivijalkakaupoissa kuin myös verkkokaupoissa. Tuotteita on kehitetty ja markkinoilla on saatavilla yhä enemmän semmoisia tuotteita, jotka arvosteluidenkin mukaan pystyvät pitämään hienhajun kurissa.

Tässä artikkelissa on vertailtu neljää eri luonnonmukaista deodoranttia, jotka tuotearvosteluiden mukaan ovat saaneet hyviä arvosteluja ja joista lukija voi helposti taulukon mukaan katsoa, mitä ominaisuuksia tuotteet sisältävät ja mitkä saattaisivat olla itselleen sopivimmat tuotteet.

 Salt of the Earth 84GFrantsila herbfarmSaaren Taika appelsiini deo.RimitaDeo
Tuoksu:HajutonSitrusMietoSitrus
Vegaaninen:
Alumiinia:
Serifikaatti:
Tehokkuus:pitkäpitkäpitkäpitkä
Uudelleentäyttö:
Kierrätyspakkaus:
TuotearvosteluErittäin hyvätErittäin hyvätErittäin hyvätErittäin hyvät
Paino:84 g50 ml50 ml50 ml
Hinta-arvio:15,90€14,05 €16,56 € 11,22 €
Hintasuhde:18,90/ 100 g28,10€/ 100 ml33,12€/ 100 ml 22,44€/ 100 ml

Salt of the earth -Unscented stick deodorant

Tässä tuoksuttomassa luonnollisessa deodorantissa vakuutetaan kaikkien ainesosien olevan 100% luonnollisia ja tuote sisältää muun muassa seuraavia ainesosia: kookosöljy, karitevoi, rosmariiniuute ja karnaubavahaa. Tuote on saanut myös useamman sertifikaatin luonnollisuudestaan ja sille luvataan pitkäkestoista käyttöä ja tehokkuutta. Kestonpituudesta ei ole aika-arviota. Salt of the earth -tuotteita on saatavilla useita eri kokoja, joka vaikeuttaa hiukan hintavertailua. Hinta-arvio tämän tuotteen koolle (84g) on 15,90€. Valmistettu Iso-Britanniassa.

Frantsila herbfarm on kotimainen luonnondeodorantti ja se sisältää esimerkiksi antibakteerisia luomuyrttiuutoksia kuten heinäratamoa ja kehäkukkaa sekä eteerisiä öljyjä kuten teepuu, santelipuu, palmrosa, greippi ja appelsiini, joiden yhdistelmä antaa sitrustuoksun tuotteelle. Trietyylisitraatin kerrotaan hillitsevän hienhajua ja luomunuolijuuren vaikuttavan kainaloiden kuivanapysymiseen. Tuotearvostelut ovat erittäin hyvät ja tietyt verkkokaupat ovat julkaisseet myös koko tuotteen ainesosaluettelon. Myydään vain 50 ml pakkauksissa ja verkkokauppojen hinta-arvio liikkuu 10,90 -17,20€ välillä. Keskiarvohinta 14,05€ per tuote.

Saaren taika, Appelsiini deodorantti on voidemainen deodorantti, jota tulee levittää kainaloihin esimerkiksi vaikka annostelulusikan tai -spaattelin avulla. Tuotetta myydään kotimaisena ja luomuna ja se ei sisällä alumiinia tai soodaa. Tuote koostuu seuraavista aineksista: sheavoi, kaakaovoi, perunatärkkelys, laventeli-, appelsiini- ja teepuun eteerinen öljy. Tärkkelys toimii siten, että se imee kosteutta ja eteeriset öljyt antavat mietoa tuoksua. Tuote on saanut erittäin hyvät arvostelut, joskin purkin kokoa toivotaan isommaksi. 16,56 € on noin kolmen eri myyntiliikkeen hinnasta laskettu keskiarvo tuotteelle.

RimitaDeo on roll-on tyyppinen kotimainen deodorantti, joka ei sisällä soodaa tai alumiinia. Tuotekuvaukset eri verkkokauppojen sivustoilla antavat vahat lupaukset siitä, että tuote pitää hienhajun loitolla. Rimitan teho perustuu siihen, että itse hikoilua ei estetä, mutta hienhaju estetään. RimitaDeossa on kevyt sitrustuoksu ja tuote on saanut useita tunnustuksia, kuten NaTrue sertifikaatin. Vaikuttavina ainesosina ovat muun muassa sitruuna, rosmariini, laventeli ja aloevera. Luonnonmukaisista deodoranteista tuotehinta on myös edullisemmasta päästä.