Luonnonmukaiset hiusvärit vertailussa


Monet hiuksiaan perinteisillä väreillä värjänneet ovat jossain vaiheessa törmänneet tai tulevat törmäämään siihen, että hiusten hyvinvointi on heikentynyt ja hiukset alkavat oireilla eri tavalla kuten vaikkapa katkeilemalla tai kuivumalla. Myös päänahka ja hiuspohja ovat kärsineet erilaisista kemikaaleista ja näin ollen hiuslaadun ja -pohjan heikkeneminen lisääntyy.

Kasviväreistä löytyy erilaisia monipuolisia vaihtoehtoja ja tässä artikkelissa otetaan huomioon kaikkein perinteisimmät kasvivärit tuotemerkeiltään, joita markkinoilla on tällä hetkellä myynnissä. Vertailussa otetaan huomioon useampia seikkoja, kuten värin työstäminen hiuksiin tai värin koostumus sekä myös mitä paketti sisältää. Pakkaukset sisältävät yleisesti käsittelyhanskat, mutta ne ovat kooltaan yleensä aika suuret. Jos et siis halua, että käsittelyhanskat ”pyörivät käsissäsi”, niin kannattaa kasvivärjäykseen hankkia kiinteämmät ja paremmin istuvat hanskat.

Tarkastelussa otetaan huomioon pakkauksen sisältö ja riittävyys sekä tietysti myös markkinoiden hinta-arviot tuotteille. Vertailutuotteista kaksi ovat 100 % luonnnomukaisia tuotteita Cultivator´s ja Khadi.

Vaaleita hiuksia toivoville on huomattava, että kasviväreillä ei voi suoranaisesti vaalentaa hiuksia vaan hiusten vaaleutta voi kasviväreillä saada vain kirkkaammaksi, joka lämpimästi esimerkiksi korostaa vaaleutta. Toivomme siis, että kasvivärikehityksessä löydettäisiin vaalennukselle luonnollinen kasviväri mahdollisimman pian.

Taulukointia on käytetty helpottamaan eri vaihtoehtojen nopeaa selvitystä varten.

 Cultivator´sLogonaKhadi
Kasvien määräYli 6 kplYli 4 kplYli 1 kpl
Hanskat
Suihkumyssy
Väriä hoitaine 150 ml 
Pakkausmäärä100 g 100 g
TyytyväisyysErittäin tyytyväinenTyytyväinenErittäin tyytyväinen
Hinta-arvio /pakkaus13€14€15€

Cultivator´s tuotteet ovat luonnonmukaisuudessaan vesiliukoisia ja niissä on käytetty luonnollisia kasviperäisiä ainesosia, joten tuote luokitellaan 100 %:sesti luonnonmukaiseksi tuotteeksi. Intialaisella Cultivator´silla on muun muassa luomu sertifikaatti. Cultivator´s sisältää kasveista kamomillaa sekä rauhoittavana ja hoitavana kasvina on käytetty aloe veraa. Paukkaus sisältään neljä pussia väriä ja hiusten pituuden mukaan otetaan väripusseja käyttöön. Pitkille hiuksille, yli lapaluiden suositellaan kaikki neljä pussia. On parempi, että massaa on enemmän, kuin että massa ei riitä koko hiustenkäsittelylle. Pakkaus sisältää myös kertakäyttöhanskat sekä kertakäyttöisen suihkumyssyn.

Edullisimmillaan Cultivator´s tuotteita voi saada ihan 10€ tienoilla per paketti. Myös paketit eli pakkaukset ovat suunniteltu siten, että hiilijalanjälki on 0 käyttämällä luonnon omia energioita hyödyntäen kuten aurinkoenergiaa. Tyytyväisyyskommentit ovat pääasiassa erittäin hyvät.

Logona tuotteet ovat kotoisin Saksasta ja tuotteet ovat kasviväreihin poikkeuksellisesti voidemaisia kestovärejä, mutta niitä on myös saatavana perinteisesti jauheena.

Pakkauksesta (150 ml) riittää yhdeksi käsittelykerraksi keskipitkille hiuksille, jotka ovat suunnilleen olkapäille asti. Tästä pidemmille ja paksummille hiuksille suositellaan hankittavaksi kahta pakkausta. Pakkaus sisältää suihkumyssyn ja käsittelyhanskat. Logonalla on tarjota myös erilaisia hoitavia hoitoaineita ja käsittelyaineita, jotka ovat tarkoitettu hiuksille ja päänahalle sekä puhdistavaksi käsittelyksi ennen värjäystä että värjäyksen jälkeen hiuksille tarkoitettuja hoitotuotteita. Kommentit tuotetyytyväisyydestä ovat suhteellisen hyviä ja ovat saaneet myös täysiä pistemääriä. Jokunen kahden tähden kommentti on annettu, ettei tuote tuottanut haluttua väritulosta mutta tuotteen hoitavuuteen (kasviväri) oltiin silti yleisesti ottaen tyytyväisiä. Keskiarvoltaan Logonan kasvivärituotepakkaukset ovat 14 € tuntumassa.

Khadi on täysin luonnonmukainen väriaine ja se on pelkästään jauhemaista koostumukseltaan, joka sekoitetaan lämpimään 90°c asteiseen veteen. Khadin tuoteketjussa käytetään reilun kaupan menetelmää sekä yrttejä ja nämä ovat peräisin Intian viljelmiltä. Tuotteet sisältävät hennaa, joka on pensaskasvi ja jota paljon käytetään luonnonmukaisissa hiusväriaineissa.

Khadilla on tarjota runsaasti hiustenhoitoon liittyviä tuotteita, joilla hiuksia voi käsitellä ennen kasvivärjäystä ja jälkeen kasvivärjäyksen. Hiuksia suositellaankin käsittelemään Khadin tuotteilla puhdistavasti ennen värjäystä ja mikäli hiukset ovat hiljattain kemiallisesti värjätyt, ei tuotteen lopputuloksesta värin suhteen anneta 100% lupausta. Eli parhaimman lopputuloksen saat, kun hiuksia ei ole kemiallisesti käsitelty ennen kasviväritoimenpidettä tai käsittelystä on jo useita kuukausia kulunut. Yhdestä pakkauksesta riittää normaalipituisille hiuksille, mutta erittäin pitkille hiuksille suositellaan kahta pakkausta. Tuotearvosteluilla Khadi on saanut monilla sivustoilla melkein täydelliset pisteet. Pakkaus sisältää suihkumyssyn ja kertakäyttöhanskat. Hinta-arvioltaan Khadi ei ole se kaikkein halvin tuote, mutta ei hintatasoltaan ole silti järisyttävän kallis. Eri verkkokauppojen sivustoilta tutkittaessa, keskiarvohinnaksi paketille tulee noin 15 €.