Luonnonmukainen shampoo, vertailu


Luonnonmukainen shampoo

Tässä artikkelissa on huomioitu ja vertailtu parhaimpia luonnonmukaisia shampoita, jotka ovat tarkoitettu hoitaviksi shampoiksi hiuksille ja päänahalle. Tuotteista alempana löytyy myös taulukko vertailun helpottamiseksi.

Shampoita tarkastellaan siten, että otetaan huomioon erilaisia vaihtoehtoja ja näkökulmia. Hintalaatusuhde, sekä käyttäjäkomentit ovat eritelty myös jokaisessa tuotteessa.

Tuote:Nurme rosmariini shampooSaaren taika Ecolution Tyrni kehäkukka shampooUrtekram Tea Tree shampooMadaran nourish and repair
Kuiva hiuspohja  
Hiusten katkeilu   
Hiusten lähtö   
Rasvoittuvat / kuivat hiukset  kuivat  rasvoittuvat  Kuivat, ärtyneet  Kuivat, hennot
Sisältää eri kasvejaAinakin 3 eriYli 10 eriAinakin 4 eriYli 5 eri
Vaahtoava  
Määrä250 ml200 ml250 ml250 ml
Hinta-arvio40€/ L110€/ L20€/ L52€/ L
TyytyväisyysEi kommenttejaErittäin tyytyväisiäTyytyväisiäErittäin tyytyväisiä
Shampoo tuotevertailutaulukko

Nurme rosmariini

Nurme rosmariini shampoo 250 ml sisältää nimensä mukaisesti mm. rosmariinia. Shampoo vaahtoaa kevyesti ja on siksi myös helppo saada levittymään tasaisesti kaikkialle hiuksiin pesun yhteydessä. Shampoolla on rauhoittava vaikutus myös päänahan kutinaan. Shampoo on tarkoitettu henkilöille, jotka kärsivät hilseestä tai sitten on kuiva päänahka. Kuiviin hiuksiin Nurme rosmariini shampoo tuo kosteutta. Tuote sisältää, B5 -vitamiinia vehnäproteiinia, granaattiomena- ja kamomillauutetta sekä pantenolia. Pantenoli on orgaaninen yhdiste, jota lisätään monesti kosmetiikkatuotteisiin antamaan kosteutta ja iholle joustavuutta. Pantenolilla on hoitava vaikutus, sillä sitä käytetään myös palovammojen ja haavojen hoitovoiteissa.

Jotkut luonnonmukaiset shampoot saattavat olla erittäin kalliita. Nurmen rosmariinishampoo näyttää olevan hinta-arvioltaan noin 10,00 € luokassa eri verkkokauppoja tutkiessa. Tämä ei ole vaihtoehdoltaan täysin edullinen luonnonmukainen shampoo. Löytyy siis vielä edullisempia vaihtoehtoja mutta monet luonnonmukaiset shampoot saattavat kiivetä hinnoiltaan myös tästä korkeammalle. Ominaisuuksiin, sisältöön ja hoitavuuteen nähden hinta-arvio on kuitenkin kohtuullinen. Suoria tuotearviokommentteja ei tälle shampoolle löytynyt.

Kallein Saaren taika Ecolution Tyrni kehäkukka

Saaren taika Ecolution Tyrni kehäkukka shampoo 200 ml, joka on luonnollinen hiuksia vahvistava shampoo. Shampoo on vaahtoava ja sen ominaisuudet on suunniteltu muun muassa hiustenlähdöstä kärsiville. Myös rasvoittuvat hiukset ovat otettu huomioon tämän tuotteen koostumuksessa. Shampoo siis hillitsee hiustenlähtöä ja vähentää rasvoittuvuutta. Tuote sisältää seuraavia ainesosia: tyrni, rosmariini, sitruunamelissa, takiainen, laventeli, kehäkukka, kamomilla, minttu, peltokorte ja nokkonen. Edellä luetellut kasvit tukevat shampoon monipuolisuutta kuten edistämällä hiustenkasvua, tasapainottamalla hiuspohjaa ja rauhoittamalla päänahkaa.

Hinnaltaan Tyrni kehäkukka shampoo on jonkin verran kalliimpi tuote. Tuote sisältää määrältään myös kaikkein eniten (200 ml) shampoota, mikä vaikuttaa asiaan. Eri verkkokauppojen hintoja tutkiessa voi todeta, että Saaren taika Acolution Tyrni kehäkukka shampoopullon hinta on noin 22,00 € tienoilla. Hintalaatusuhteessa on myös huomioitava, että shampoo sisältää erittäin runsaasti eri kasvien ainesosia, mikä osaltaan nostattaa hintaa. Tuotekäytön kommentit eri verkkokauppojen sivuilla ovat hyvät ja monet ovat löytäneet tästä kestosuosikkinsa.

Edullisin Urtekram Tea Tree shampoo

Urtekram Tea Tree Shampoo 250 ml on tarkoitettu ärtyneelle ja herkälle hiuspohjalle. Hiuspohjan kosteuttavina ainesosina toimivat aloe vera ja glyseriini. Shampoo sisältää myös seuraavat kasviaineet: magnoliankuoriuute, laventeliöljy ja teepuuöljy. Nämä eri yhdisteet tasapainottavat epätasapainoista ja kuivaa hiuspohjaa sekä antavat luonnollista kosteustasapainoa pureutuen etenkin kuivaan hiuspohjaan.

Hintasuhteeltaan Urtekram Tea Tree shampoo on erittäin edullinen. Normaalisti 250 ml pullo on noin 5,00€ hintaluokassa. Shampoota saatavilla myös 500 ml eli puolen litran pulloissa lähes samaan hintaan! Tyytyväisyyskommentit tuotekäyttäjillä ovat pääsääntöisesti postitiiviset ja kommentointina etenkin tuotteen hyvä laatu suhteessa sen edullisuuteen.

Madara nourish and repair

Madara nourish and repair -ravitseva ja korjaava 250 ml shampoo on tuotevertailun viimeinen shampoo, joka tähtää muun muassa hiusten katkeilun ehkäisemiseen. Madaran shampoo sisältää erityisesti nokkosta ja kvitteniä, jotka korjaavat kuivaa ja vaurioitunutta hiusta. (Kvitten on hedelmänä päärynän lähisukulainen, kotoisin Lounais-Asiasta ja Kaukasian alueilta.) Shampoon muita sisältäviä aineita ovat  piharatamo, takiainen, sekä kalmojuuri. Tuote on erityisesti juuri hennoille ja kuiville hiuksille tarkoitettu shampoo, ja nämä lisäävät hiuksen luonnollista kiiltoa ja antavat sileämmän tunteen.

Hintana Madaran nourish and repair -tuote on arvoltaan keskiluokkaa 13,00€. Tuotemerkki Madara on tunnettu luonnonshampoiden joukossa, joten se ei ole ihan kaikkein edullisin vaihtoehto korjaavana ja hoitavana shampoona. Tyytyväisyys ja kommentoinnit tuotekäyttäjillä on hyvät.